Снимки БСП-ВарнаОстра реакция на социалистите срещу изграждането на вятърни електроцентрали в

...
Снимки БСП-ВарнаОстра реакция на социалистите срещу изграждането на вятърни електроцентрали в
Коментари Харесай

БСП каза твърдо “не” на перките в морето

Снимки БСП-Варна

Остра реакция на социалистите против построяването на вятърни електроцентрали в морето.



БСП-Варна поддържа стотиците варненци, представители на риболовците, туристическия отрасъл и екоорганизации, които се събраха през днешния ден, с цел да изразят своето противоречие със Законопроекта за сила от възобновими източници в морските пространства.



Сборният пункт бе хотел „ Димят “, където трябваше да се организира кръгла маса проведена от Центъра за проучване на демокрацията, във връзка построяването на Вятърни електроцентрали в морето. Оказа се, че в последния миг уредниците са решили срещата да се състои в онлайн формат, само че линкове за достъп нямаше.



Народният представител от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов още веднъж съобщи безапелационната позицията на Българска социалистическа партия „ срещу “ перките в морето с думите: „ Изграждането на ВЕИ в Черно море е безумно, а вносителите на законопроекта са безспорни лобисти, защитаващи само и единствено частни бизнес ползи. Ако се одобри този закон се рискува заличаване на рибарството и туризма на България “.

С автошествие недоволните дойдоха пред постройката на общината, с цел да изискат среща с кмета Благомир Коцев. След едночасово „ мъдруване “ дали да ги одобри или не, той въпреки всичко склони и ги предложения в зала „ Пленарна “. Протестиращите настояха той да излезе с ясна позиция „ за “ или „ срещу “ противоречивия законопроект. Кметът ги увери, че ще извърши волята на варненци, заставайки зад декларацията на Общинския съвет за отдръпване на законопроекта за възобновими енергийни източници в Черно море.



Припомняме, че по предложение на Димитър Чутурков, общински консултант от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, ОбС-Варна на свое съвещание взе решение за поддръжка на локалния бизнес в битката против построяването на вятърни електроцентрали в акваторията на Черно море. 

В края на срещата Гуцанов благодари на протестиращите за будната гражданска позиция, с която поддържат всички народни представители, които са дали своят вот ПРОТИВ законопроекта в Народно събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР